30
des.
08

El Govern català no pot ser neutral davant el genocidi a Gaza

Les entitats catalanes agrupades a l’entorn de la Plataforma Aturem la Guerra, demanen que el govern deixi de ser còmplice amb el règim d’apartheid israelià.

La societat civil catalana fa una crida al govern de la Generalitat perquè suspengui els acords que el departament de Vicepresidència i el d’Innovació, Universitats i Empreses estan impulsant amb l’Estat d’Israel. Manifest

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha remés una carta al vicepresident del Govern català perquè Catalunya es replantegi les seves relacions amb l’Estat d’Israel.

Per altra banda, ahir es va celebrar una concentració a Barcelona, de repulsa als atacs que està patint la població palestina i que aplegà a més d’un miler de persones. Avui es faran concentracions a Rubí i El Prat, que s’afegiran a les desenes que s’han fet arreu. Sens dubte és una primera resposa que cal ampliar per mostrar el profund rebuig que ha causat la desproporcionada violència emprada per l’exèrcit israelí.

Son ja més 400 els morts, molts d’ells civils, nens. Israel actua amb una clara visió d’inflingir una severa derrota militar, però sembla que no après res ni de la seva pròpia història, ni dels 60 anys que dura el conflicte al expulsar als Palestins de les seves terres per fundar l’Estat d’Israel, un Estat que s’està fonamentant en un genocidi per etapes.

Res, cap de les raons esgrimides pels portaveus del govern d’Israel no justifica la crueltat emprada, la seva actitud amenaçant de potència agressora i que alhora només portarà més patiment.

Cal una solució justa, negociada, que retorni Israel a les fronteres d’abans de les ocupacions i la creació de l’Estat Palestí amb Jerusalem com capital dels dos Estats.




0 Responses to “El Govern català no pot ser neutral davant el genocidi a Gaza”


  1. No Comments

Categories

My Fieldset
  1. (required)
  2. (valid email required)
 

cforms contact form by delicious:days