dimecres, desembre 26th, 2007...11:42 am

Coronel Macià: La pel·lícula

Jump to Comments

Ahir nit, vaig estar mirant a Tv3 la pel·lícula “Coronel Macià” i realment em vaig quedar gratament sorprès, tant queixar-nos del cinema català i de tant en tant et trobes una peli d’aquestes que et fa dubtar, si realment es tant dolent com diuen, o si el que passa es que gaudim d’un auto odi massa pronunciat… Aquest film em fa deixar molt bon sabor de boca, vaig pensar que hauria de ser de sessió obligatòria (quan dic obligatòria, que s’interpreti com a recomanada) a les escoles catalanes, per així conèixer una miqueta més un dels personatges històrics d’aquest país.

A nivell narratiu es fa molt amena, avança bon ritme, i no costa gens de digerir… A nivell gràfic m’agradaria molt ressaltar el tractament d’imatge i de color que han fet… realment et fa recorda a les pel·lícules antigues, i això fa que es creí una atmosfera que et fa estar enganxat a la pantalla…

Per a tots aquells, que no la veu poder veure ni al cine ni a la televisió, crec que ja la han tret en DVD… i pot ser un bon regal per a qualsevol català interessant per la historia de seu país petit.

 

 



5 Comments

  • Comparteixo el teu punt de vista, pel·lícula de passat i present, el DVD conté algunes escenes no incloses i una interessant entrevista amb el director.

  • Jo també la vaig estar mirant i és curiós… segueix bastant el llibre que en van fer fa poc però en canvi utilitza el recurs de la Trilogia de 1714 introduïnt un personatge britànic (irlandès, en aquest cas) per fer d’observador i enllaçar els fets… 😉

    Macià, Companys, Pi i Margall… tres monstres que avui necessitem tant!!! Veient-los, escoltant-los i sobretot llegint-los, fa més palesa la mediocritat actual.

    I jo potser són un sentimental, però no he pogut evitar emocionar-me escoltant el cant de la senyera. Com deu ser sentir-la al Palau de la Música tothom en peu?!!?!!

  • L’acabo de veure, l’havia grabat, perquè ahir no la podia veure.

    Realment és molt bona, i una cosa que de moment ningú ha dit. Són molt divertides les animacions que es fan a partir dels dibuixos del Cu Cut.

  • Hauríem de fer una campanya per tal de ressuscitar la revista Cu Cut!

  • Com no podia ser d’altre manera, la vaig veure.
    Estic d’acord amb tot el que dieu, a mi només em va sorprendre una cosa i que quasi no te importancia, que l’actriu que fa de dona del Maciá, una actriu que a mi m’agrada quasi sempre, aquí fa un paper amb molts errors com la caracterització de l’accent de lleida amb barreja amb el de barcelona, penso que debia tenir l’accent de lleida i prou. En alguns moments es veu fora de temps, que no envelleix o que ho fa malament. Vaja, és l’unic negatiu. Per altre part, tot molt emotiu. Si senyor, fan falte més homes que sapiguen “renunciar”, pel bé comú que volen defensar, per més utopic que sigui.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines