Leon Chua… i el congrés d’avui.

Leon Chua és un dels savis més savis de la teoria de circuits. Als anys setanta va desenvolupar les teories que avui en dia permeten l'estudi i anàlisi de circuits elèctrics i electrònics, i ha col·laborat amb la ciència amb centenars d'articles en revistes de prestigi així com amb llibres d'obligada referència.

En Leon, ja va predir que en el tetraedre d'estats on es relacionen els corrents, voltatges, càrregues i fluxes d'un circuit elèctric s'hi hauria d'afegir un element que permetés relacionar directament la càrrega i el flux. De fet, les resistències, bobines i condensadors permeten relacionar totes aquestes variables, però falta un únic element que relacioni el flux i la càrrega. Aquest element, que hauria de ser semblant a una resistència, podria tancar el famós tetraedre i completar així la teoria més elemental de l'anàlisi de circuits.

Fa pocs dies, l'empresa HP va donar la campanada en el món de la teoria de circuits amb la patent del Memristor, l'anhelat element que en bo d'en Leon buscava per completar el tetraedre d'estats. Des d'un punt de vista pràctic, aquest nou dispositiu electrònic ha de permetre, entre d'altres coses, millorar l'eficiència dels actuals xips de memòria. En el link següent, podreu trobar més informació sobre el tema.

Si amb aquest motiu no en tens prou per venir avui al Congrés d'HP… pensa en els més de 5000 motius que ens donen per fer-hi una actuació!!!

Quedem avui dimarts 6 de maig, a les 20'15h, davant de la porta de l'Hotel Juan Carlos I (C/Torre Melina, Metro Zona Universitària L3)

Leave a Reply