Ha començat el curs (i). El nou calendari

Finalment he vist el sentit al nou calendari i a totes les “novetats” que enguany acompanyen el curs escolar. Avuí no es parla de res més. Ni crisi, ni terrorisme, ni judicis, ni eleccions ni res. Avui ha començat el curs escolar amb total normalitat, sense entrebancs ni dificultats.  Bé, potser hi ha alguna escola on els mestres, queixosos perquè només han tingut quatre dies per preparar el curs, han decidit queixar-se per seguir en barracons, o no tenir el material, o no poder garantir la seguretat de l’edifici… però tot això és anecdòtic.

Enguany el curs escolar ha començat el 7 de setembre i acabarà el 23 de juny.  Quan jo anava a escola recordo com se’m feien de llargues i feixugues les vacances i com desitjava que acabessin. Potser no hauria conegut tota una colla de Vic que venien a Blanes just la primera quinzena de setembre tot apurant fins el darrer dia; potser m’hauria perdut les festes del Tura a Olot; potser m’hauria perdut les onades d’aquells dies en una època en que les platges no tenien banderes. Estic convençut que hauria agraït perdre’m aquests dies. Quan jo anava a escola esperava l’endemà de reis pèr poder jugar però també per rebre algun regal més que els reis havien portat a casa algun parent que no estava dins el circuit del dia de reis.Per cert, aquest curs moltes escoles han triat coma dia de festa propi el dia 7 de gener de manera que tot queda igual.  (Personalment optaria per fer classe i que aquells nens que fessin pont aquell dia fossin denunciats als Serveis Socials corresponents si els apres no ho han comunicat prèviament; no fer-ho podria ser una mostra de negligència per part del professorat)

Sento parlar els meus pares i m’expliquen que començaven les classes a l’octubre (no s’acaben de posar al dia) i acabaven per Sant Lluís (21 de juny). potser el nostre conseller no tenia amics amb qui jugar i recorda aquests dies com una càrrega pesada. Les noves generacions segur que li agraeixen la retallada i l’estalvi del mal tràngol que suposen els dies de vacances.

Els càmpings dels pobles de la costa i les comerços dels mateixos pobles segur que agrairan que la temporada d’estiu s’escurci uns quants dies en aquests temps de bonança econòmica. A més gaudiran d’una setmana extra als vols de carnaval, quan el temps i les temperatures acompanyen al turisme de platja, però d’això ja en parlaré un altre dia.

Seguirem gaudint del pont de la Puríssima Constitució, màrtir, perquè vist l’ús que se’n fa em sembla que ja li podem treure l’etiqueta de verge (però això també és un altre tema)

Però no patim. aquest és el més gran problema que tenim, la notícia que obre els noticiaris, pla primera pàgina de demà. Congratulem-nos



Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines