Antifeixistes, no gracies

Segons el diccionari un feixista és aquell que s'imposa usant la violència.

Mai no he acabat d'entendre allò dels skins i els redskins, com si el fet de ser d'esquerres justifiques allò que és injustificable quan és de dretes (estereotips, ara no busco matissos).  

Aquest cap de setmana vaig ser a les barraques de Girona i vaig poder gaudir d'una refrescant dutxa de taronjada amb alguna cosa més promocionada per uns rapats amb el lema antifeixista ala samarreta. Sonava música de caire tradicional i reivindicativa alhora, una barreja d'allò més interessant,però alguns necessitaven imposar la seva manera de passar-ho bé a la resta tot i que no acompanyés la música (mai no em queixaria d'unes empentes en un concert d'ska).

El fet és que els mateixos subjectes em van acabar d'aigualir la nit quan, en el fragor de la batalla, van arribar empentant-se fins a una altra barraca on nosaltres ens haviem desplaçat buscant més tranquilitat. 

Els podem posar l'etiqueta que volguem. és el demenys. Em feia cosa cosir-me una bandera ala caçador perquè els rivals m'havien d'apallisar tot i que no sabia ni qui eren; quan els skins van aconseguir els seus mesos de fama tots parlavem d'ells amb una barreja de respecte i por, no fos cosa; fa un parell d'anys les bandes llatines semblaven els nous senyors de la nit. 

Els podem dir com vulguem però no són altre cosa que feixistes, i en començo a estar fart de veure com els justifiquem canviant-los el nom.

Antifeixistes? Si són feixistes, no gràcies. 



2 Responses to “Antifeixistes, no gracies”

  1. El títol em sembla inadequat. En canvi, l’última frase molt correcte pel que expresses en l’article. M’hagués agradat que l’última frase fos el títol. “Antifeixistes, no gràcies”, fa una mica de mal als ulls!

  2. Com tot jo crec que el problema no és l’etiqueta que porten sino les persones. De feixistes n’hi ha a totes bandes inclús en els anomenats moviments d’esquerres, okupes o similars. El que cal és eradicar aquestes actituds feixistes i no deixar-nos enganyar pel color de l’hàbit que porta la persona.
    Jo sempre m’he allunyat de TOTS els skins, però sembla que originariament no eren un moviment feixista en si…..

    Salut

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines