moltes Mercès

setembre 26th, 2006

Com va essent habitual, s’han celebrat aquest cap de setmana les dues actuacions castelleres de la festa major de Barcelona. Dues? Doncs sí, a la ciutat comtal en volen dues, o més ben dit no hi volien totes les colles del Pla de Barcelona i la solució va ser inventar-se una actuació de “colles locals” o “petita”, en referència, suposo, a l’alçada dels castells que s’hi veuen. La primera, la anomenada, o mal anomenada, gran, ha esta un èxit, s`hi ha vist grans castells, de fet s’hi ha vist un des pocs castells de gama extra de la temporada, això sí, tan sols carregat, per part d’uns minyons que han sortit de plaça amb un gust de boca amarg per la caiguda, però contents del resultat global, una de les millors actuacions de l’any.

Els han acompanyat els Castellers de Vilafranca que sense arriscar més del compte han descarregat dos castells de 9 pisos i els amfitrions, uns Castellers de Barcelona incapaços aquest any de carregar la torre de 8 amb folre, resignant-se amb el 3 de 8 com a millor castell. Ara, haurem de veure si poden remuntar la temporada o serà un any de mala collita per la colla del Clot….

Abans de l’actuació de les colles”locals” s’ha constituït, per fi la, CCCB, o Coordinadora de Colles Castelleres de Barcelona. Val a dir que la presidència, la ocupa en Carles Gallardo, membre dels Castellers de la Vila de Gràcia, seguint així amb la implicació de la colla de la Vila en la creació d’aquesta coordinadora, tasca que ja dura 7 anys. Aquí teniu la foto “d’equip”, amb l’hereu de l’alcalde i en Mascarell “prometolocalime’noblido“.

Pel que fa a l’actuació de la colla gracienca, poc a dir, actuació de tràmit per agafar forces per al concurs i algun bon canvi a troncs. Hi ha qui faria més, hi ha qui menys i hi ha qui n’hi hi aniria, sobre gustos, colors…

De la resta de l’actuació poca cosa a destacar a part del baix nivell, quasi inexistent, dels Castellers de la Sda. Familia. L’hora dels deures: potser la flamant nova Coordinadora haurà de fer un pensament i exigir uns mínims per a l’any que ve?


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Lloc web

Speak your mind