diumenge, maig 20th, 2007...10:53 pm

La nit dels museus (una crònica diferent!)

Jump to Comments

Ahir dissabte dia 19 era el dia que es celebrava a nivell europeu la festa de “La nit dels museus”. On molts dels museus importants tenien les seves portes obertes en horaris fora del comú.

Jo, agosarat de mi, li vaig proposar a la meva parella aprofitar aquesta efemèride per tal d’anar a tres d’aquestos museus: el MACBA, el MNAC i la Fundació Miró.

L’excursió la vam començar a les 7 de la tarda al MACBA, on vam trobar un museu massa gran en comparació amb la col·lecció que mostràvem, ja que només estava oberta l’exposició permanent…

Sortint del museu d’art contemporani vam decidir anar xino-xano fins a la muntanya màgica de la capital catalana. Montjuïc ens va rebre en forma de laberint, maleït Construmat!! Un com rodejat la fira del totxo vam aconseguir arribar a la espectacular escalinata dels MNAC. No hi havia color! Millor organització, totes les exposicions obertes, molta més seguretat i personal capacitat… Vam gaudir de l’art romànic, gòtic, barroc, modern (incloent 5 quadres de Picasso) y també de les col·leccions de la baronessa Thyssen y del llegat Cambó… Un museu preciós, que per desgracia nostra no vam poder veure’l tot sencer ja que ens havíem proposat anar al Miró abans de dos quarts de dotze…

Cansats i encara sense sopar, i mig perdut per les males indicacions vam arribar a la Fundació Miró. Un museu molt recomanable, amb una col·lecció permanent del geni català…  I també en aquests cas una exposició temporal extraordinària d’en “Claes Oldenburg Coosje van Bruggen”, que segurament molts no os sona, però si os dic que es qui va fer els llumins que estan perduts per allà d’alt de Barcelona os sona mes…

Conclusió final… molta cultura, molt art, butllofes als peus i mooooolt cansanci… Una bona tarda-nit de cultura! Molt recomanable…!



3 Comments

  • Agosarat, diria jo, per no titllar de gola la pretensió de veure aquests tres museus en sis hores !.
    Per una banda, no puc deixar d’aplaudir qualsevol aproximació a l’art i la cultura; per una altre, és com intentar escoltar El Barber de Sevilla, seguit de tota la saga del Nibelung per acabar amb l’obra completa de La Trinca.

    Molt de betadine per a les butllofes i un xic de temps per a tornar als museus…

  • Jo si m’hagues enrecordat m’hagues agradat anar al MNAC… A veure si algun dia hi vaig amb la meva parella 😉

  • Quan surto de Gràcia, vaig molt de museus. M’agrada l’art i molt, tant que penso que quan torni a neixe faré belles arts.
    He vist els tres, l’ultim l’exposició temporal de la Miró. Per a mi, que soc molt critic amb els artistes i no dono cap obra per bona només per la firma, vaig pensar que només en salvaria sis o set. A la meva parella, amb formació artistica, ja que ho és, l’hi va agradar molt.
    A mi m’agrada el MACBA, encara que al que vaig més és al MNAC, que és molt més variat i fa unes exposicions temporals formidables. A més en el mateix passeig hi ha una de les meves novies de bronze. La meva companya ho sap….i no l’hi fa res…potser per ser de bronze?

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines