divendres, setembre 2nd, 2005...3:06 pm

El plaer d’improvisar

Jump to Comments
Tothom que em coneix (o m’ha conegut) sap que soc un home enganxat a un llapis. Adoro el fet de dibuixar, dubto que la gent pugui arribar a entendre la quantitat de plaer que pots obtenir pel simple fet de lliscar la punta de la mina de llapis per sobre d’un paper, deixant imprès part de la teva capacitat de imaginació.

A l’hora de dibuixar hi ha moltes tècniques, des de el mític llapis, passant per la pintura i acabant amb el rastrero, i sempre a mà, boli bic. També hi han molts estils, com per exemple el humorístic, el manga, el americà, el afrancesat o belga…(i un llanguíssim etc.)

Però quan jo he començat a escriure aquest text no volia parlar ni d’estils ni de tècniques, sinó que volia comentar-vos la ‘manera’ de dibuixar, i sota el meu punt de vista només hi han dos maneres:

1) Pensant i meditant que vols dibuixar i un cop ho tens al cap llavors traçar-ho i plasmar-ho sobre un paper. (Aquesta seria la majoritària i lògica si vols obtindré un resultat en concret).

2) Sense pensar, deixant-te anar, sense premeditació, començant línies sense cap tipus d’argument i acabant trobant el seu sentit de mica en mica.

Amb aquest segon mètode omplo cada dia(sempre que puc) mig foli, amb dibuixets sense massa relació entre ells, i us puc assegurar que d’aquesta manera m’he anat reinventant i trobant elements (tipus de nas, tipus de boca, maneres de dibuixar cocodrils simpàtics, un munt d’objectes quotidians, expressivitats de cares i moltissimes cosetes més) que he anat afegint i adaptant al meu estil a l’hora de dibuixar alguna cosa de manera premeditada.

Aquests fulls son una espècie de laboratori o banc de proves, de vegades acumules dibuixos que no m’acaben de fer el pes o autentiques monstruositats i d’altres els traços majoritàriament fets en boli bic es converteixen en autentiques perles, dibuixos increïbles que mai més (per molt que ho intentis) et tornaran a sortir.

M’agradaria recomanar a la gent en general (tan si os agrada dibuixar com si no, o fins i tot aquells que diuen que no en saben) que proveu de tindré un paper doblegat per la meitat posat davant del teclat (una mica per sota) i un boli col.locat a lespai que hi ha entre les tecles d’escriptura i la filera de ‘esc’ i tot els F’s… Per quin motiu? Dons molt senzill! Per aprofitar els moments en que l’ordenador pensa, tarda en carregar-se un web o l’espera entre frase i frase del messenger. Si ho feu descobrireu un plaer molt gratificant per a tota classe de neurones.



4 Comments

  • El meus millors dibuixos els vaig fer quan feia 1er d’EGB, la veritat és que tot i que m’hagi agradat dibuixar, no ha sigut des de un bon principi lo meu.
    Però això que deies a l’últim paragraf , de ho d’agafar el paper i posar-lo sota el teclat, és d’allò més interessant!!!

  • a mi aquestes tècniques man servit per molt u agraeixo q hageu penjar axo aqui wenu dw

  • Doncs Marta m’alegro moltisim que les meves tècniques t’hagin servit d’alguna coseta… Si vols t’ofereixo el meu bloc per si els vols penjar. Me’ls envies per e-mail??

    20g32@gracianet.org

  • Hola! Jo em dedico, a estones lliures, a dibuixar amb un boli BIC negre. En podeu veure els resultats a http://serramazing.blogspot.com
    Espero que us agradin!!!
    -Ferran-

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines