L’Àrea de Medi Ambient impulsarà la instal·lació de plaques fotovoltaiques a Barcelona

La nova ordenança del Medi Ambient promourà la instal·lació de plaques d’energia fotovoltaica en edificis públics i privats i serà una nova eina per fomentar les energies renovables que se suma a l’ordenança solar tèrmica.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona, liderat per la cinquena tinent d’alcalde, Imma Mayol, promourà l’energia fotovoltaica a la ciutat en el text de la nova ordenança del Medi Ambient que es tramitarà l’any que ve. L’objectiu és impulsar la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en edificis públics i privats, sobretot en grans comerços, oficines, edificis públics, poliesportius, escoles, hospitals, clíniques i hotels. Aquesta iniciativa per fomentar les energies renovables se suma a la ja existent ordenança solar tèrmica que ha estés aquest tipus d’energia per tota la ciutat i que ha estat copiada per diversos municipis catalans i d’arreu de l’Estat. Les plaques solars fotovoltaiques generen energia elèctrica i les plaques solars tèrmiques serveixen per calentar l’aigua d’ús domèstic.

La nova ordenança preveu que l’energia elèctrica generada per les plaques fotovoltaiques pugui ser utilitzada per al consum interns dels propis edificis o bé que alimenti la xarxa elèctrica. En aquest sentit, està previst facilitar el procediment administratiu per connectar les plaques fotovoltaiques a la xarxa elèctrica. Aquestes plaques podran instal·lar-se a les façanes, les cobertes i altres superfícies dels edificis.

Concretament, està previst que l’ordenança s’apliqui en les noves construccions, o en les rehabilitacions integrals d’edificis, i també quan es doni un canvi d’ús.

Leave a Reply