Imma Mayol: “Reduirem el nombre de visitants al Park Güell per protegir aquest monument mundial”

La cinquena tinent d’alcalde de Medi Ambient ha explicat que cal regular-ne l’accés però que l’entrada al parc continuarà sent gratuïta, i ha afirmat que els veïns dels barris pròxims continuaran tenint accès lliure sense fer cues

L’accés al Park Güell es reduirà a 2 milions de visitants anuals, la meitat de la xifra actual, amb l’objectiu de protegir aquestes instal·lacions, ha explicat la cinquena tinent d’alcalde de Medi Ambient per ICV-EUiA, Imma Mayol. Aquesta és una de les mesures incloses al Pla Integral d’actuacions del Park Güell 2010-2010 que ha aprovat la Comissió de Govern de l’Ajuntament amb un pressupost de 34 milions d’euros. “L’accés serà gratuït i no es pagarà cap entrada, perquè el que volem no és recaptar diners”, ha afirmat Mayol.La regidora d’ICV-EUiA ha insistit que “s’ha de fer un canvi cultural, hem de pensar que no visitem un parc sinó un monument mundial”, i és per això que s’han pres mesures per protegir-lo, perquè “s’ha de solucionar l’excés de visitants que posa en perill la seva conservació”.

Imma Mayol ha assegurat que “els veïns dels barris al costat del parc i les altres persones que travessen aquesta zona per motius de mobilitat, com per exemple els escolars, continuaran tenint accés lliure i no hauran de fer cua per entrar”. Per poder regular l’accés de la resta de visitants, es reforçarà el tancament perimetral del parc i s’instal·laran mecanismes d’entrada i sortida en diferent punts. Durant el 2010 els tècnics establiran la capacitat màxima del parc i s’acabaran de perfilar els mecanismes per regular l’accés.

El Pla Integral d’actuacions al Park Güell també inclou altres actuacions com la recuperació de la cova de la plaça de la Natura o dels pavellons d’entrada, que ara funcionen com a quiosc, llibreria i sala d’exposicions. Aquests serveis i d’altres s’instal·laran en un edifici de serveis tècnics, un centre de visitants i un punt d’informació. A més, es construiran cinc nous quioscos que substituiran els quatre actuals.

Leave a Reply