header image
 

Banda ampla, autònoms i AVE, exemples d’un país en crisi

Significatiu. Creuem dades entre banda ampla-connexió a Internet, autònoms i quilòmetres i cost del Tren d’Alta Velocitat (AVE). En tres pinzellades per a entendre la destrucció econòmica de l’Estat Espanyol:

– El preu de la banda ampla a Espanya és el més car dels països de l‘OCDE. Cal sumar-hi algunes dades representatives de fa dos anys, quan la velocitat d’Espanya era tres vegades més lenta que la de Lituània. A l’article “La velocitat del tocino” deia el següent el 28 d’agost de 2009: “Campions del totxo i el turisme. Aixó sí, amb la velocitat de la xarxa en la posició 43a del món, darrere de Bulgària i Romania [segons dades del mesurador Speedtest.net].

-Als Països Baixos, el país europeu amb menys atur, els autònoms paguen 54 euros l’any. Si no factures no pagues més. A l’Estat Espanyol, un autònom paga 250 euros al mes. En aquest sentit, molt interessant l’article de Frans Bakker“Los autónomos, pieza fundamental para solucionar el paro”.

Autònoms, comparació Països Baixos i Espanya

-Renfe va invertir 3.500 milions d’euros en l’AVE Toledo-Albacete-Cuenca que ara suprimeix. Es preveu que se’n gasti 3.828 a Extremadura i 2.300 a Galícia. Cost diari de la línia, 18.000 euros i número de passatgers, no superior a 10 persones… El model de Castella-La Manxa és el que volia precisament el secretari de Transports dels Estats Units, Ray LaHood. El ‘ministre’ nord-americà assenyalava llavors amb Pepe Blanco al costat que la xarxa i la planificació espanyoles “són les més vanguardistes del món”. Rentables, no.

I encara ens preguntem per què estem en crisi?

~ by assajos on 27 juny 2011. Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines