Reflexions d'un exiliat






         

30 abril, 2007

Cronica rosa IV (X anys de Gracianet. Sopar fotos i vídeos)

Filed under: General — vives @ 12:00

 Aqui teniu les fotos i els vídeos.

Disculpeu la qualitat, sobretot dels vídeos, que estan fets amb una petita camara de fotos molt senzilla.   

 

 

 

 

21 abril, 2007

Calificació trivial Casteller (Actualitzat 21/04/07)

Filed under: General — vives @ 23:38

 Ignorància de Gràcia:

En el trivial casteller del dia 5/4/07 es preguntava quin carrer de barcelona estava dedicat als castellers. Naturalmnet la resposta era Xiquets de Valls, pero es clar que aquet carrer no esta a Barcelona , sino a Gràcia. Vaig obrir una fil al fòrum del joc casteller per aclarir-ho. Aqui el podeu llegir i participar.

 Com ja sabeu, molts graciencs juguem al Joc Casteller, dintre del joc (que es un simulador casteller) existeix un concurs de cultura castellera anomenat Trivial Casteller.

Aquí teniu la classificació gracienca. Cal remarcar que mentres en el simulador no existeix cap gracienc entre els 100 primers, en el trivial en tenim tres de ben col·locats.  

 Si voleu coneixer sencera la Classificació del Trivial Casteller o del Joc Casteller.

 

 Per coneixer la classificació gracienca del Joc Casteller consulteu el Bloc Can Winston 

 

11 abril, 2007

X anys de Gracianet

Filed under: Politica — vives @ 14:43

Encara que no es la meva costum, reprodueix-ho el article que vaig publicar dimarts a la Tortuga.

 

Per las dates i en agraiment a una feina ben feta, crec que val la pena. 

Moltes gràcies

 

Fa 10 anys va néixer un projecte: Gràcianet, es definia com una xarxa ciutadana. En aquells moments poca gent coneixia internet, menys gent encara l’utilitzava i un número encara menor estava connectada.

 

La 1ª feina de Gràcianet va ser explicar què volia dir xarxa ciutadana i quina utilitat podia tenir internet per una entitat. En aquells anys a moltes localitats es va anar estenent les xarxes ciutadanes, cíviques, socials…

 

Moltes han caigut en l’oblit, altres s’han transformat en altres coses, unes quantes més malviuen amb poc futur i menys present i d’altres han caigut sota el control d’institucions i empreses. Gràcianet continua existint i amb molt bona salut.

 

Cal agrair a Gràcianet, a tots els que són i els que eren i a tots els que seran el seu treball desinteressat. Una xarxa ciutadana, un portal, uns serveis no només són maquinari i programari, bits i gigabits. És sobretot persones que la fan funcionar.

 

No cal dir que moltes entitats graciènques s’han obert a internet a través de Gràcianet. La seva existència va permetre que entre les primeres fornades d’entitats obrint-se a internet, moltes foren de Gràcia. També és cert que no totes les entitats han sabut treure-hi prou profit.

 

Els ciutadans també hem pogut disfrutar de Gràcianet. En 10 anys les èpoques han sigut diverses i amb diversos sistemes de funcionament però no cal oblidar els fòrums, primera i segona època, moderats, registrats. Les notícies, l’agenda, els blocs, el correu electrònic etc…

 

Gràcianet també ha organitzat i participat en trobades, seminaris, cursos de formació, fòrums de debat, convencions…

 

Per tot això:

 

Moltes gràcies i cap als 20 anys…

 

Per més endavant ja analitzaré acuradament el passat, miraré el present i proposaré camins cap el futur per si algú de vosaltres o de Gràcianet ho troba prou interessant.

WPMU Theme pack by WPMU-DEV.

Aneu a la barra d'eines