Home > General, Personal > Apagats?

Apagats?

Molts cases i comerços de Barcelona i de la Vila continuen apagats, sense llum. Dos dies després de l’avaria, ja més que comentada , molts semàfors segueixen sense funcionar i moltes llars segueixen sense tenir llum, amb les conseqüents pèrdues econòmiques que això comporta. I moltes de les que tenen electricitat en tenen gràcies als generadors elèctrics.

Entre Red Elèctrica i Endesa es van passant la patata calenta per veure qui en té la culpa , però sembla que el problema,  i així coincideixen diversos enginyers, és de falta de subestacions, que uns determinats protectors són dels anys 90 i ara n’hi ha de molt més actuals que podien anar millor, que l’estructura és lineal , que les línies són antigues …

I tot això lliga amb el que va anunciar ahir la Cambra de Comerç i el col.legi d’enginyers que deia que els catalans paguem el 25% de la factura elèctrica i en canvi les inversions a Catalunya en aquesta matèria només són del 15% … i com es tradueix això? Doncs que cau un cable a una subestació i dos dies sense llum a mitja Barcelona, la capital del nostre país.

Resignats doncs veiem com una vegada més la falta d’inversions a Catalunya afecta el nostre dia a dia , RENFE — Adif ens fa arribar tard a la feina, Red Elèctrica ens deixa sense llum … A tot això encara em de seguir amb Espanya ?

Categories: General, Personal Tags:
  1. Jürgen
    juliol 25th, 2007 at 11:38 | #1

    Tindrem llum per Festa Major?

    Si no, farem una Festa al estil medieval: Bailarem al son d’instruments acústics a carrers il.luminats per torxes. No hi haurà borratxos, ja que qui vol fer una birra a trenta graus? Serà una festa molt especial, amb un correfoc encara més espectacular. Visca els diables i dracs!

    Jürgen

  2. cani
    juliol 25th, 2007 at 13:18 | #2

    I si no hi fem res seguiran prenen el pel tant com vulguin. S’ha de denunciar, reclamar, escriure als diaris, escriure a les companyies, etc. movilitzar-nos. Si no, seguiran amb el seu “negoci” i els clients que vagin a pastar.
    En aquest pais reclamem poc, molt poc.

  3. Marc
    juliol 25th, 2007 at 17:39 | #3

    La clau està en la independencia. Quan tinguem un estat propi això no passarà, perke els nostres diners serviran per a millorar els nostres serveis, i no pas els de Madrid. Es tan clar, que ja és avorrit repetir-ho. Quan ens en adonarem que amb la independencia millorara la nostra qualitat de vida en tots els sentits? Ara treballem per a un altre.

  4. greips
    juliol 25th, 2007 at 18:41 | #4

    @marc,
    amb la independència guanyariem recursos, sens dubte. No crec que això ningú ho pugui posar en dubte, objectivament parlant.

    Ara, que fossin ben utilitzats ja no depèn de la independència sinó dels gestors. I els d’ara, sincerament, són tan incapaços que dubto que guanyessim res amb ells administrant la totalitat dels diners que generem.

  5. luisan
    juliol 26th, 2007 at 01:41 | #5

    Eso de que se ganarían recursos es discutible. Imaginemos una Cataluña independiente con el mercado del resto de España cerrado para sus productos.

    ¿Seguro que saldríamos ganando?

    Hay quie ver lo fijados que teneís los indepetas ciertos axiomas

    Ah, y eso de que “ara treballem per un altre” es discutible ya que los referentes geográficos son subjetivos, no objetivos. Lo explicaré de otro modo: yo cada verano paso unos días en Palencia, luego, resulta que la inversión que el Estado hace en Palencia es para mí, persona que paga impuestos en Barcelona, más beneficiosa que la que el Estado hace en Manlleu, a donde por mis circunstancias personales iré menos que a Palencia. Mirad a vusestro alrededor: ver´
    eis más casos como el mío.

    Afortunadamente, aquellos que tenéis Cataluña como único referente geográfico sois minoría. Y con la nueva inmigración lo seréis aún más.

    Y otra cosa: la culpa del apagón no es del Estado, es de una empresa privada. Eso cambia las cosas ¿no?

  6. luisan
    juliol 26th, 2007 at 01:48 | #6

    Y se me olvidaba…¿Qué es lo que hace que el amigo Marc piense que en una Cataluña independiente el suministro eléctrico dejaría de prestarlo Endesa?

    Espero que no sea un avieso plan trazado por alguna mente cuatribarrada para expulsar a las empresas españolas de una eventual Cataluña independiente

    Sinceramente, sois muy ingenuos.

  1. No trackbacks yet.

Aneu a la barra d'eines