Comentaris a: Cercant l’impossible, o com perpetuar la certesa http://blocs.gracianet.cat/despensaments/2009/05/11/cercant-limpossible-o-com-perpetuar-la-certesa/ Petit raconet on vaig deixant constància del meu pas per aquesta vall de llàgrimes Wed, 16 Feb 2011 12:00:16 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Per: greips http://blocs.gracianet.cat/despensaments/2009/05/11/cercant-limpossible-o-com-perpetuar-la-certesa/comment-page-1/#comment-1838 Tue, 12 May 2009 12:53:51 +0000 http://blocs.gracianet.cat/despensaments/?p=703#comment-1838 alex,
continues fixant objectius impossibles per a justificar un present estàtic 🙂

Quan d’aquí un parell d’anys no entengueu com ha pogut ser que el pes d’E sigui tan minsu, recorda que molta gent us votava per ser independentistes, no per ser d’esquerres. I molta gent us deixa de votar per no actuar com a independentistes, no per fer-ho com a esquerres.

El temps ens posarà a cada ú al nostre lloc, i donarà i prendrà raons 😉

]]>
Per: Àlex http://blocs.gracianet.cat/despensaments/2009/05/11/cercant-limpossible-o-com-perpetuar-la-certesa/comment-page-1/#comment-1836 Mon, 11 May 2009 21:00:54 +0000 http://blocs.gracianet.cat/despensaments/?p=703#comment-1836 Greips, crec que no analitzes correctament l’estratègia d’Esquerra. El que fa anys que defensa i continua fent és que el partit ha de ser el referent nacional a la banda esquerra, a més a més de ser independentista. Podràs o no creure que els resultats o els pactes hi ajuden, però l’estrategia és aquesta. Dir que ha destapat ara un aposta crec que no és cert dir-ho. I em remeto a congressos de fa anys. Si pactem amb socialistes, es dubta de la vessant nacional, però si pactéssim amb CiU se’ns dubtaria la vessant d’esquerres. En això estic d’acord que és cosa de la disfunció nacional del país.

A més a més, crec, opinió personal que l’escenari que només un partit independentista a l’esquerra tingui majoria absoluta sempre ha m’semblat difícil. En aquest sentit crec que hi ha dues vies: que el partit de centre-dreta esdevingui independentista i per tant hi hagi de veritat dos partits nacionals independentistes i tirar pel dret. L’altra via diu que Esquerra ha de ser ideològicament asèptica per a poder aixoplugar qualsevol ideologia, tant de dretes com d’esquerres. Jo m’inclino per la primera. Com sempre, si no som independents la culpa és d’Esquerra, per voler ser també d’esquerres, i no de CiU per no ser independentista.

Esquerra ha fet els deures d’omplir l’esquerra d’un partit d’esquerres independentista. Volem treure vots a CiU o que CiU sigui independentista? jo tinc clara la resposta.

]]>