ICV reivindica la necessitat de prendre mesures individuals en la lluita contra el canvi climàtic

Dolors Camats destaca que, a part de les polítiques regionals i locals, també cal que els ciutadans prenguin consciència d’aquesta problemàtica

La portaveu d’ICV al Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha reivindicat aquest matí la necessitat de conscienciar els ciutadans de la importància de prendre mesures individuals en la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, Camats ha manifestat que “tan important és dur a terme polítiques orientades a combatre aquest problema com el fet que cadascun de nosaltres prengui consciència de la necessitat de lluitar per aquest objectiu”.

Camats ha fet aquestes declaracions en el marc de la bicicletada organitzada per l’ambaixada de Dinamarca que s’ha celebrat aquest mati a Barcelona, i en la qual han participat també el diputat per la formació ecosocialista Francesc Pané i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar. “És imprescindible que avancin les polítiques internacionals, que la política regional i local s’orienti en aquesta línia, com ha fet la Generalitat en el marc de la cimera de Barcelona”, ha declarat Camats, al mateix temps que ha afegit que “cal també que la ciutadania prengui consciència individual del problema i adopti mesures quotidianes per combatre el canvi climàtic”.

“Aquesta bicicletada respon a un doble objectiu”, ha declarat la dirigent ecosocialista, i ha afegit que, a part de la lluita contra el canvi climàtic, eix principal d’aquesta trobada, “volem reivindicar la bicicleta com un mitjà de transport normalitzat a les ciutats”. En aquest sentit, Camats ha declarat que “la bici és un mitjà de transport accessible a totes les edats i útil en molts dels desplaçaments que es fan a una ciutat”, motiu pel qual ha incidit en la necessitat de continuar invertint esforços per aconseguir ciutats accessibles.

“Hem de seguir treballant per aconseguir que l’ús normalitzat de la bici vagi acompanyat per unes ciutats perfectament preparades”, referint-se així a la importància d’ampliar el nombre de carrils-bici o d’impulsar iniciatives com el Bicing per traslladar a la ciutadania el benefici de l’ús d’aquest mitjà de transport a la ciutat

Leave a Reply