ICV i JEV participen en l’homenatge a les Brigades Internacionals

Com cada any el districte d’Horta Guinardó organitza un acte en commemoració del seu comiat a Barcelona ara fa 71 anys

Dirigents d’ICV i de JEV han participat avui en l’acte d’homenatge a les Brigades Internacionals en el 71è aniversari del comiat a Barcelona. Per això,  la diputada ecosocialista, Laia Ortiz, acompanyada pel president del grup municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà i per la regidora ecosocialista d’Horta-Guinardó, Elsa Blasco, i la co-coordinació nacional de JEV, Míguel Ángel Díaz i Janet Sanz, han volgut fer una ofrena floral a l’escultura de David i Goliat erigida en record de les Brigades Internacionals situada al barri del Carmel.

Durant l’acte, que ha comptat amb la presència de la presidenta de l’Associació d’Amics de les Brigades Internacionals, Carme Higuera, i pel president de l’Associació d’ex-presos polítics, Enric Pubill, tan Ricard Gomà com Elsa Blasco han volgut posar èmfasi en “la necessitat de recuperar la memòria històrica” en actes com el d’avui i “recordar totes aquelles persones que van lluitar per la República”. “Barcelona no és ni ha estat mai una ciutat desmemoriada”, ha reivindicat Gomà.

L’acte ha comptat també amb l’actuació de l’Orquestra de Trinxera, un grup musical que fa versions de les cançons revolucionàries de tota la vida i ha finalitzat amb la descoberta  de la placa en record del batalló “Mackenzie-Papineau” que format per uns 1.500 canadencs van venir a lluitar amb les Brigades Internacionals en defensa de la II República. La placa donarà el nom a les “Escales dels Canadencs”, just al costat del centre Cívicde la Teixonera.

Leave a Reply