La direcció d’ICV proposarà a la Comissió Executiva Nacional avalar el model de finançament

Joan Herrera qualifica de “salt endavant” l’acord i assegura que CiU “fa un favor al PP” amb la seva actitud

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha anunciat avui que el nucli coordinador presentarà demà tots els termes de l’acord de finançament assolit entre el Govern de la Generalitat i el Govern central. En aquest sentit Herrera ha explicat que la direcció de la formació ecosocialista “proposarà que l’executiva nacional avali la proposta de finançament”. ICV celebrarà demà al mati una reunió extraordinària de l’executiva nacional per valorar els termes de la nova proposta de finançament i de l’acord que ha arribar l’executiu català.

Herrera ha reivindicat també la defensa que la seva formació va fer de l’aprovació del nou Estatut de Catalunya. “Es demostra que l’opció d’ICV de dir si a l’Estatut va ser un encert”, ha dit el secretari general ecosocialista alhora que ha qualificat de “clau” i “eina imprescindible” el nou marc legal “per donar el sal que estem a les portes de donar”.

Herrera també ha volgut destacar “la unitat i la fermesa” del Govern i de les tres formacions polítiques que li donen suport en tot el procés negociador. “La unitat i la fermesa ha permès que finalment tinguem una proposta que respecta l’Estatut i que representa recursos suficients pels serveis que ha de fer front la Generalitat”.

En referència a CiU, Herrera els ha emplaçat “triar si opta per allò que diu no només el Govern sinó també la societat civil, la cambra de comerç, els sindicats o per estar al costat del PP”. Precisament als populars, el secretari general ecosocialista els ha demanat que no atiïn l’odi cap a Catalunya. “Sabem que no seran responsables ni propositius però que no atiïn l’odi cap a Catalunya”, ha demanat Herrera.

Pel que fa a les xifres que suposarà l’aplicació del nou sistema de finançament, el secretari general de la formació ecosocialista, ha explicat que qui haurà de contrastar-les serà el Govern de la Generalitat. “Qui haurà de contrastar les xifres és el Govern de la Generalitat a partir de les negociacions que hi hagut”, ha dit Herrera al mateix temps que ha volgut destacar que “el model consolida que Catalunya està per sobre del 105% i aquest percentatge és d’èxit perquè Catalunya al final d’aquest període estarà per sobre de la mitjana”.

// When the user leaves the page we erase the cookie with the erroneus comment
Event.observe(window, ‘unload’, function() {
eraseCookie(‘comment_for_20119’)
}
)

Nou comentari

0/1000
$(‘comment_body’).onkeyup = function() { HtmlFieldObserver.touched(‘comment_body’, ‘1000’) };
HtmlFieldObserver.touched(‘comment_body’, ‘1000’);

Leave a Reply