Comentaris a: Violeta: La proposta del Districte és dolenta, o potser no? http://blocs.gracianet.cat/canwinston/2008/10/violeta-la-proposta-del-districte-es-dolenta-o-potser-no/ Mon, 27 Dec 2010 13:10:43 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Per: Jürgen http://blocs.gracianet.cat/canwinston/2008/10/violeta-la-proposta-del-districte-es-dolenta-o-potser-no/#comment-704 Thu, 23 Oct 2008 13:46:01 +0000 http://blocs.gracianet.cat/can-winston/2008/10/23/violeta-la-proposta-del-districte-es-dolenta-o-potser-no/#comment-704 Hola Martí,

suposo que en la penúltima línea vols dir “sales d’assaig de gralles”.
Bé, sobre la idea de fer de la Violeta el local de colla, no crec que et facis el pesat, sinó simplement reclames una cosa que els polítics ens van prometre fa tants anys.

Actualment els Castellers tenim un local d’assaig casteller, un local d’assaig de gralles, un local per preparar el guarnit de la plaça, i un petit local de reunións (i vida social…). Crec que la colla mereix un local per poder exercir totes aquestes activitats sota el mateix teulat.

Totes les colles castelleres que han aconseguit locals propis (com últimament els Capgrossos de Mataró) han crescut en quantitat de socis i qualitat de castells.

En el nostre cas podem argumentar que els Castellers som més que una colla, que fem moltes atribucións a la vida de la Vila (destaca la implicació a la Festa Major, però també la participació a altres actes), i som un dels mayors embaixadors de Gràcia a l’àmbit català, amb sortides, apariencies a la tele (Quarts de nou) i el nostre propi programa de radio (Terços Amunt) que s’ha convertit a un referent dins del món casteller.

Tot està molt bé, i crec que mai hem mancat de suport idealístic per part de l’administració. No obstant, la paraula clau és “diners”, i si no tens un pressupost disponible, tens les manes atades. Potser la Violeta sí que és la “oportunitat d’or” de que parles, Martí. Per estalviar diners, m’agradaria afegir una idea més (sense saber si l’espai ho permet o com hi pensen les altres colles): convertir la Violeta en un “Centre de les Colles de Cultura Popular de Gràcia” (CCCPG) i compartir-ho amb altres grups com els Gegants, els Diables o els Bastoners. El valor afegit seria una millor utilització dels espais d’assaig i un enfortiment dels lligams ja existents entre les diverses colles (moltes persones ja són socis de més d’una colla). Doncs, aquí teniu els meus cinc céntims…

Us saluda el vostre casteller exiliat!
Jürgen

]]>