Comentaris a: La Plaça Rius i Taulet està a l’eixample http://blocs.gracianet.cat/canwinston/2006/01/la-placa-rius-i-taulet-esta-a-leixample/ Mon, 27 Dec 2010 13:10:43 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Per: un geògraf http://blocs.gracianet.cat/canwinston/2006/01/la-placa-rius-i-taulet-esta-a-leixample/#comment-6 Wed, 18 Jan 2006 17:00:24 +0000 http://blocs.gracianet.cat/can-winston/2006/01/18/la-placa-rius-i-taulet-esta-a-leixample/#comment-6 Hola, sr. Winston!

Tot i que aquests elements del paisatge urbà (Plaça de Rius i Taulet i al Casa Vicens) estan ubicats dins els limits de la Vila de Gràcia (límits de districte), la pàgina web en qüestió ha realitzat una regionalització de Barcelona diferent a la dels districtes que estem acostumats. Per tant, dins de la regionalització que han realitzat els autors del web i la seva procedència (prou llunyana), crec que es prou adient situar-ho a l’Eixample, tot i que crec que és desencertat.
Conclusió: els autors del web tenen nuls coneixements geogràfics i/o territorials, i haurien d’informar-se de l’organització espacial dels territoris de que parlen. Sinó, que no facin regionalitzacions que no tenen cap mena de sentit. Posar en un mateix àmbit Montjuïc amb el Port Vell o la Ribera no té cap sentit. Situar la Plaça de Rius i Taulet a l’Eixample tampoc (i menys quan la Plaça de la Vila -que dius tu- no té cap lligam amb la resta d’elements urbans que hi ha a les altres fotos -modernisme, gaudí,…). S’ha de tenir molt poca vista per adonar-te dels canvis humans, urbans i socials que hi ha entre l’Eixample i la Vila de Gràcia.

Més geografia ens fa falta… per saber on som i entendre els llocs que trepitgem!
Segurament, la regionalització que ha fet aquesta web sigui intrascendent. El que realment trascendirà serà la nova divisió territorial de la ciutat.

Molta atenció amb la nova divisió municipal que prepara el Govern de la ciutat… que la Vila de Gràcia no en surt molt ben parada!

Potser que guardis el mapa que volies enviar a aquesta gent per enviar-lo a la Plaça Sant Jaume.

Apa… endavant! Salut!

]]>